Makati Branch Appleseed Montessori

Makati Branch:
 

Liroville Condominium
134 Sedeno corner LP Leviste Sts.
Salcedo Village, Makati City

 

Toddler Campus Schedule

Toddler 2 ½ Hour Program

MONDAY - THURSDAY SCHEDULE

TIME

ACTIVITIES

DURATION

9:00-9:10

11:30-11:40

FILTER IN

10 Minutes

9:10-9:30

11:40-12:00

CIRCLE TIME

20 Minutes

9:30-10:15

12:00-12:45

CENTERS

45 Minutes

10:15-10:35

12:45-1:05

SNACK TIME

20 Minutes

10:35-11:20

1:05-1:50

GROSS MOTOR

45 Minutes

11:20-11:30

1:50-2:00

GROOMING/GOODBYE

10 Minutes

 

FRIDAY SCHEDULE

TIME

1ST 2ND 3RD

4TH

DURATION

9:00-9:10

11:30-11:40

FILTER IN

10 Minutes

9:10-9:30

11:40-12:00

CIRCLE TIME

20 Minutes

9:30-10:15

12:00-12:45

YOGA SPORTS BUILDING LANGUAGE FOR LITERACY

MUSIC FOOD TASTING

45 Minutes

10:15-10:35

12:45-1:05

SNACK TIME

20 Minutes

10:35-11:20

1:05-1:50

ART ART FOOD TASTING GROSS MOTOR

GROSS MOTOR

45 Minutes

11:20-11:30

1:50-2:00

GROOMING/GOODBYE

10 Minutes

 

Toddler 5 Hour Program

MONDAY - THURSDAY SCHEDULE

TIME

ACTIVITIES

DURATION

9:00-9:10

FILTER IN

10 Minutes

9:10-9:30

CIRCLE TIME

20 Minutes

9:30-10:15

CENTERS

45 Minutes

10:15-10:35

SNACK TIME

20 Minutes

10:35-11:20

GROSS MOTOR

45 Minutes

11:20-12:20

LUNCH TIME

60 Minutes

12:20-1:05

CENTERS

45 Minutes

1:05-1:50

GROSS MOTOR 45 Minutes
1:50-2:00

GROOMING/GOODBYE

10 Minutes

 

FRIDAY SCHEDULE

TIME

1ST 2ND 3RD

4TH

DURATION

9:00-9:10

FILTER IN

10 Minutes

9:10-9:30

CIRCLE TIME

20 Minutes

9:30-10:15

YOGA SPORTS BUILDING LANGUAGE FOR LITERACY

MUSIC FOOD TASTING

45 Minutes

10:15-10:35

SNACK TIME

20 Minutes

10:35-11:20

ART ART FOOD TASTING GROSS MOTOR

GROSS MOTOR

45 Minutes

11:20-12:20

LUNCH TIME

60 Minutes

12:20-1:05

YOGA

SPORTS BUILDING LANGUAGE FOR LITERACY MUSIC FOOD TASTING

45 Minutes

1:05-1:50

ART

ART FOOD TASTING GROSS MOTOR GROSS MOTOR 45 Minutes
1:50-2:00

GROOMING/GOODBYE

10 Minutes

 

Primary Campus Schedule

AM SESSION

SCHEDULE OF ACTIVITIES

PM SESSION

8:50-9:10

FREE CHOICE

12:50-1:10

9:10-9:30

CIRCLE TIME

1:10-1:30

9:30-9:50

SNACK TIME

CENTER TIME

1:30-3:00

9:50-11:20

CENTER TIME

SNACK TIME

3:00-3:20

11:20-11:40

SGA

3:20-3:40

11:40-11:50

PLAY AREA

3:40-3:50

11:50-12:00

GOODBYE CIRCLE

3:50-4:00

12:00-1:00 LUNCH BREAK

 

CIRCLE TIME

#

DAY

ACTIVITIES

1

MON - FRI

PRAYER

2

MON - FRI

SUN & EARTH SALUTATION

3

MON - FRI

PRETEND BREAKFAST

4

 

MON & WED

YOGA

TUE & THU

CLASSICAL MUSIC

5

MON - FRI

CIRCLE SONGS

6

MON - FRI

GREETINGS

7

MON - FRI

CALENDAR CHART

8

MON - FRI

GROUND RULES
9

MON & WED

GRACE & COURTESY

TUE 

PEACEKEEPER BOOK

THU

NUMBER SONG

FRI

NONE

Appleseed Montessori Summer Enrichment Program 2020

TRANSITION TERM

April 1-3, 6-30 until May 29, 2020

This summer, Appleseed Montessori is launching the Transition Term. This Term will serve as a chance for returning students to continue to develop skills in the various subject areas that will allow them to strengthen their understanding of concepts. Lessons in Reading and Language, Math, Cultural Studies (for Primary students) and Practical Life and Sensorial will be included. For existing Appleseed Montessori students, the activities they will be given will be a continuation of the lessons the children were able to complete during the Third Term of the regular School Year. This will be a 3-hour program from Monday to Friday, 9:00 AM-12:00 NN. During this time, new students who are interested in signing up will get a chance to adjust to being in school and start preparing for the new year.

Part of the Transition Term will also be Summer Program themes with classes held in the afternoon. Two themes will be offered per week and parents may choose to sign up for one or both themes. Afternoon summer sessions will be for 1 to 2 hours depending on what you wish to sign up for. Enrolment for afternoon sessions may be done on a weekly basis.

For students who are moving up from the Toddler to the Primary Program, the Transition Term will serve as a bridge by giving them a chance to review necessary lessons in order to successfully move on to new topics appropriate for their age before the regular School Year starts in June. After a short break beginning March 21, the new term will start on April 1, 2020. The additional term will run for 8 weeks and parents may sign up for the 3-hour program, afternoon summer sessions or both. The Transition Term is optional.

Transition Term Fee: P57, 000
Duration: 8 weeks
Schedule: 9:00 am – 12:00 nn
*The enrollment and reservation period for the Transition Term will start on January 13, 2020.
**The reservation fee is P20, 000 to be deducted from the whole amount upon full payment.
***The transition term is open for children who will be 18 months old by June 2020.

 

We aim to provide an “Enjoyable Education for the Absorbent Mind”
SALCEDO BRANCH: Liroville Condominium 134 Sedeno corner LP Leviste Sts. Salcedo Village, Makati City
TEL. NO.: +63 (02) 88936077
+63 (02) 77280136
MOBILE NO.:+63 (917) 648.2119
+63 (927)239.0960
E-MAIL ADDRESS:
appleseedmontessori01@gmail.com
FORT BONIFACIO BRANCH: Ground Flr, 20th Drive The Bonifacio Prime McKinley Business Park  Bonifacio Global City, Taguig
TEL. NO.:  +63 (02) 88328033
MOBILE NO.: +63 (915) 797.5787
+63 (916) 377.3895
E-MAIL ADDRESS:
appleseedmontessorifort@gmail.com
ADMISSIONS
Visit our Salcedo Campus and
Fort Bonifacio Campus to avail our